Co łączy SAPOVSKIE

1. Jeśli tabela nie ma Mandt jako część klucza podstawowego, to ____.

A: Struktura
B: Nieprawidłowy
C: Client-niezależny
D: Nie obowiązkowe

ANS: C

2. W odniesieniu do rozmowy, które z poniższych nie jest ważne stwierdzenie?

A: wywołanie funkcji
B: Ekran CALL
C: wywoływania transakcji
D: wywołania programu

Odp: D

3. Imię typ ABAP Dictionary tabeli, która ma te cechy:

Taką samą liczbę pól jak tabeli bazy danych
takiej samej nazwie jak tabela bazy danych
mapy 1: 1 do tabeli bazy danych

A: Sumaryczna
B: Klaster
C: Transparent
D: View

ANS: C

4. Zdarzenie zaczyna się od słów kluczowych zdarzeń i kończy się:

A: Program realizacji.
B: END-OF-EVENT.
C: Innym kluczowe wydarzenie.
D: END-EVENT.

ANS: C

5. Jakie jest pole system bieżącej daty?

A: SY DATA
B SY DATA
C SY napięta
D SY SdAtE

Odp: A

6. Następujący kod oznacza:

SELECT fld1 fld2 FROM tab1 dołączanie TABELA ITAB
GDZIE fld1 IN sfld1.

A: Dodać wiersze istniejących wierszy ITAB.
B: Dodać wiersze ITAB po pierwsze usunięcie wszelkich istniejących wierszy ITAB.
C: Wybór wierszy z Wypustu1 dopasowywania ITAB wpisy.
D: Nic, to jest błąd składni.

Odp: B

7. Użytkownik może zmienić następujące obiekt danych, jak pokazano poniżej tak, że jest równe 3,14.

Stałych wartości: Typ PI P dziesiętnych 2 Wartość '3.1'.
PI = '3,14'.

A: To prawda
B: Fałsz

Odp: B

8. Usługa SAP, który zapewnia integralność danych poprzez obsługę zamek nazywa się:

A: aktualizacji
B: Dialog
C: Enqueue / rozkolejkowania
D: szpuli

ANS: C

9. Które z tych zdań najtrafniej opisuje Get VBAK późno. zdarzenie?

A: To zdarzenie jest przetwarzane zanim po raz drugi impreza GET VBAK jest przetwarzane.
B: To zdarzenie jest przetwarzane po wszystkie wystąpienia zdarzenia GET VBAK są zakończone.
C: To zdarzenie zostanie zrealizowane tylko wtedy, gdy użytkownik dokonał wyboru podstawowego wiersz listy.
D: To zdarzenie jest przetwarzane tylko jeśli nie są wybrane rekordy z tabeli VBAK.

rok:

10. Które z poniższych nie jest prawdziwe stwierdzenie w odniesieniu do zaszyfrowaną wewnętrznego typu tabeli?

A: Jego klucz zawsze musi być unikatowa.
B: Może być dostępne tylko przez jej klucz.
C: Czas reakcji dostępu do wiersza zależy od liczby wpisów w tabeli.
D: Deklarowana stosując wewnętrzny typu tabela hashed tabeli.

ANS: C

11. Aby uwzględnić specyficzne dla bazy danych SQL w ramach programu ABAP, kodować je pomiędzy:

A: NATIVE SQL_ENDNATIVE.
B: DB SQL_ENDDB.
C: SELECT_ENDSELECT.
D: EXEC SQL_ENDEXEC.

Odp: D

12. Aby zmierzyć jak długo bloku uruchamia kod, należy użyć instrukcji ABAP:

A: uzyskać czas.
B: SET TIME dziedzinie.
C: GET Run Time dziedzinie.
D: przesuwać kursor polowych.

ANS: C

13. Kiedy lista wtórny jest przetwarzane, dane z listy podstawowej jest dostępny domyślnie.

A: To prawda
B: Fałsz

Odp: B

14. Biorąc pod uwagę:

DATA: Początek ITAB POJAWI 10,
Ilość typ I
KONIEC ITAB.

DO 25 razy. ITAB-st = sy-index. APPEND ITAB. ENDDO.

LOOP AT ITAB GDZIE szt> 10.
napisać: / 1 ITAB-il.
ENDLOOP.

Spowoduje to:

A: wyjściowy tylko tych rzędów ITAB z polem Ilość mniej niż 10
B: Wyjście pierwszego 10 ITAB rzędach polu Ilość większa niż 10
C: błąd składni
D: Żadne z powyższych

Odp: B

15. Po opisać TABLE SY-TFILL będzie zawierać

A: liczba wierszy w tabeli wewnętrznej.
B: prąd POJAWI wartość.
C: zero, jeśli tabela zawiera jeden lub większą liczbę rzędów.
D: długość wewnętrznej struktury wiersza tabeli.

roku;

16. Użytkownik może zadeklarować swój własny rodzaj tabeli wewnętrznej za pomocą słowa kluczowego typów.

A: To prawda
B: Fałsz

Odp: A

17. Po dodaniu wierszy do tabeli wewnętrznej ze zbierania, należy unikać dodawania kolejnych wierszy z dopisywania.

A: To prawda
B: Fałsz

Odp: A

18. Które z wymienionych poniżej nie jest elementem przetwarzania przerwania pętli sterowania, gdy na wewnętrznej tabeli?

A: NA POCZĄTKU
B: najpierw
C AT LAST
D: w New

Odp: A

19. Słownik tabela jest udostępniona do użytku w ramach programu ABAP poprzez zestawienia tabel.

A: To prawda
B: Fałsz

Odp: A

20. Które z poniższych najlepiej byłoby za ukrywanie dodatkowych kryteriów wyboru aż funkcja zostanie wybrana?

O: nowego wyboru PEŁNOEKRANOWYM
B: Wybór ekranowym LINE-SELECTION
C: przesłać WYBÓR ekranem
D: wywołać Wybór ekranem

Odp: D

21. Co należy zakodować w logice przepływu, aby zapobiec moduł z miano chyba że pole zawiera zakaz wartość początkową (jak określa jej typ danych)?

A: na wejściu
B: łańcuch
C Dziedzina
D: NA ŻĄDANIE

Odp: A

22. AT wydarzenie USER-Command jest wyzwalane przez funkcje zdefiniowane w ____.

A: Ekran malarz
B: raport ABAP
C: menu statusu malarz
D: słownik ABAP

ANS: C

23. W odniesieniu do grupy funkcyjnej, które z poniższych nie jest prawdą stwierdzenie?

A: Łączy podobnych modułów funkcyjnych.
B: Akcje globalne dane ze wszystkich modułów funkcyjnych.
C: Jest w warsztacie ABAP jako zawierać program.
D: Akcje Podprogramy ze wszystkimi modułami funkcyjnymi.

roku; C

24 W odniesieniu do SET PF stanu można wyłączyć niepożądanych kody funkcyjne za pomocą ____.

A: WYŁĄCZENIEM
B niezwłocznie
C without
D: hide

Odp: A

25. W odniesieniu do danych transportowanych w PAI gdy oświadczenie pole jest używany, które z poniższych stwierdzeń nie jest prawdziwe stwierdzenie?

A: Pola PBO są transportowane bezpośrednio z PAI.
B: Pola identycznych nazwach są transportowane do strony ABAP.
C: Obszary niezdefiniowane w sprawozdaniach dziedzinie są transportowane pierwszy.
D: Pola, które są określone w oświadczeniach dziedzinie są transportowane gdy ich odpowiedni moduł nazywa.

Czytaj więcej:   Jak wygenerować wiadomość do komputera

roku; C

26. Kolejność, w którym zdarzenie występuje w kodzie ABAP określa, kiedy zdarzenie jest przetwarzane.

A: To prawda
B: Fałsz

Odp: B

27. Pole uznane jako typ T poniższym wzorem wewnętrzny:

A: SSMMHH
B: GGMMSS
C: MMHHSS
D: HHSSMM

Odp: B

28. Które z poniższych nie jest elementem standardowej domyślny raport ABAP nagłówku?

A: Data i godzina
B: Lista tytuł
C: Numer strony
D: Podkreślenie

roku;

29. Zakładając, że przycisk z kodem funkcji „FUNC” jest dostępna na pasku narzędzi raportu listy, jakie wydarzenie jest przetwarzany przy kliknięciu przycisku?

A: AT USER-Command.
B: AT PFN.
C: Selection ekranie.
D: END-OF-wybór.

Odp: A

30. W odniesieniu do wyboru pola, co opcja SELECT jest wymagana?

A: Wszystkie pozycje
B: gdzie
C: NA
D: Move ODPOWIADAJĄCEJ

Odp: B

31. Następujące wyjścia programu co?

raport zjgtest1

napisać: / 1 'Ready_'.

Parametry: Test.

Inicjalizacji.
napisać: / 1 'set_'.

START-OF-wybór.
napisać: / 1 'GO !!'.

A: set_ GO !!! (każdy w oddzielnym wierszu)
B: set_ Ready_ GO !!! (wszystko na własnych liniach)
C: Ready_ GO !!! (każdy w oddzielnym wierszu)
D: Ready_ set_ GO !!! (wszystko na własnych liniach)

ANS: C

32. Aby zadeklarować kryterium wyboru, że nie pojawia się na ekranie wyboru, należy:

A: nie występuje wyświetlanie
B: NIEWIDOCZNE
C: ZMIEN ID
D: obowiązkowo

Odp: A

33. Wewnętrzny stół, który jest zagnieżdżony w innej tabeli wewnętrznej nie powinien zawierać wiersz nagłówka.

A: To prawda
B: Fałsz

Odp: B

34. Jakie jest wyjście z następującego kodu?

DATA: Początek ITAB POJAWI 0, typ litera c, koniec ITAB.

ITAB-letter = 'A'. APPEND ITAB. ITAB-letter = 'B'. APPEND ITAB.
ITAB = litery 'C'. APPEND ITAB. ITAB-letter = 'D'. APPEND ITAB.

LOOP AT ITAB.
SY-TABIX = 2.
ZAPIS ITAB-list.
WYJŚCIE.
ENDLOOP.

A:
B: ABCD
C: D
D: BCD

Odp: A

35. Aby zaznaczyć wszystkie pola bazy danych dla pewnej WHERE do tabeli wewnętrznej w jednym kroku, użytkowania

A: SELECT_INTO Tabela itab_
B: SELECT_INTO itab_
C: SELECT_APPENDING ITAB
D: SELECT_itab_

36. Po udanym SELECT, co robi SY-SUBRC równe?

A: 0
B: 4-
C 8
D: puste

Odp: A

37. Ta składnia ekran wyboru zmusza użytkownika do wejścia o wartości:

A: WYMAGANY wjazdu
nieobowiązkowe: B
: C: DEFAULT
D: Wybór EKRAN WYKLUCZAJă

Odp: B

38. Jeśli poniższy kod powoduje błąd składni, rozwiązaniem jest:

DATA: ITAB TYP SORTED SPIS rec_type z unikalnymi KEY pole1
z nagłówkiem LINE.

ITAB-pole1 = 'spółka'. ITAB-Pole2 = '1234'. Wstaw tabelę ITAB.
ITAB-pole1 = 'Bankiem'. ITAB-pole2 = 'abc.' Wstaw tabelę ITAB.

SORT ITAB.

LOOP AT ITAB.
napisać: / 1 ITAB-pole1, ITAB-pole2.
ENDLOOP.

A: Nie ma tu błąd składni
B: Usuń instrukcję SORT
C: zmiana INSERT dołączyć
D: Dodaj klauzulę WHERE do pętli

rok:

39. Jeżeli ten kod powoduje błąd, rozwiązaniem jest:

SELECT fld1 fld2 OD Wypustu1 GDZIE fld3 = pfld3.
Zapis: / 1 tab1-fld1, tab1-fld2.
ENDSELECT.

A: Dodaj czek SY-SUBRC.
B: Zmień klauzulę gdzie używać fld1 lub fld2.
C: Wyjąć / 1 ze sprawozdania WRITE.
D: Dodaj INTO (Wypustu1-fld1, tab1-fld2).

Odp: D

40. Podczas modyfikowania tabeli wewnętrznej wewnątrz pętli na ITAB. _ ENDLOOP. musi zawierać numer indeksu.

A: To prawda
B: Fałsz

Odp: A

41. Aby umożliwić użytkownikowi wprowadzenie wartości na ekranie dla pola listy, należy:

A: OPEN LINE.
B: przesuwać kursor dziedzinie.
C: ZAPISU FLD jako wejście polowych.
D: format wejściowy ON.

ANS: C

42. Zanim moduł funkcyjny może być testowany, musi najpierw być:

A: Związany
B: dopuszczone
C: Wydany
D: Aktywność

Odp: D

43. Aby to pole na ekranie, który nie jest w ABAP Dictionary, które obejmują program powinien zawierać deklarację danych dla tej dziedzinie?

A: moduł PBO obejmują program
B: górę obejmują program
C: moduł PAI obejmują program
D: Podprogram obejmują program

Odp: B

44. Jeśli tabela zawiera wiele zduplikowanych wartości dla pola, zminimalizować liczbę rekordów zwracanych za pomocą tego dodatku SELECT statement.

A: MIN
B: ORDER BY
C: DISTINCT
D: DELETE

ANS: C

45. Stół wewnętrzny system wykorzystywany do dynamicznej modyfikacji ekranu o nazwie:

A: ITAB
B: ekran
C: MODTAB
D: SMOD

Odp: B

46. ​​W kodzie źródłowym modułu funkcyjnego, błędy są obsługiwane za pomocą słowa kluczowego:

Wyjątek:
B: PODNOSZENIE
C: Stop
D: ABEND

Odp: A

47. Które pole System zawiera zawartość wybranej linii?

A: SY CUCOL
B: SY Lilli
C: SY CUROW
D: SY LISEL

Odp: D

48. Poniższe oświadczenie pisze jaki typ obiektu danych?

Zapis: / 1 'Całkowita kwota:'.

A: czystym tekście
B: Text zmienna
C: W-kodu komentarz
D: całkowita tekstu

Odp: A

49. Na poniższym kodzie SECOND_FIELD jest z jakiego typu danych?

DATA: FIRST_FIELD typ P, SECOND_FIELD jak FIRST_FIELD.

A: P
B: C
: C: N
D: D

Odp: A

50. Które Poniżej opisano wewnętrznej reprezentacji obiektów danych typu D?

A: DDMMYYYY
B: YYYYDDMM
C: MMDDYYYY
D: RRRRMMDD

Odp: A

51. Program BDC jest używany dla wszystkich z wyjątkiem następujących:

A: Pobieranie danych do pliku lokalnego
B: interfejsy danych między systemami zewnętrznymi SAP i
C: Pierwszy przesył danych
D: Wprowadzanie dużych ilości danych

Odp: A

52. W odniesieniu do wykonania, które z poniższych nie jest prawdą stwierdzenie?

A: Może być stosowany w podprogramie.
B: Wymaga rzeczywistych parametrów.
C: połączenia rekurencyjne są dozwolone w ABAP.
D: Może wywołać podprogram w innym programie.

Odp: B

53. Co to jest kod transakcji dla edytora ABAP?

A: SE11
B: SE38
C: SE36
D: SE16

Odp: B

54. W odniesieniu do ukrycia, które z poniższych nie jest prawdą stwierdzenie?

A: Zapisuje zawartość zmiennych w stosunku do liczby wierszy listę linii.
B: Ukryte zmienne muszą być wyprowadzane na linii listy.
C: Obszar HIDE są pobierane przy użyciu instrukcji przeczytany wiersz.
D: Obszar HIDE jest pobierana, gdy interaktywne zdarzenia.

Czytaj więcej:   Jak zobaczyć hasło logowania do Google

Odp: B

55. Baza zamki są wystarczające w środowisku wielu użytkowników.

A: To prawda
B: Fałsz

Odp: B

56. Pełną definicję techniczną polu tabeli jest określana przez pole na:

A: Domena
B: Nazwa pola
C: Typ danych
D: Element danych

Odp: A

57. W odniesieniu do wyjścia, które z poniższych nie jest prawdą stwierdzenie?

A: Może być stosowany do natychmiastowego powrotu do programu wywołującego.
B: Może być używany do zatrzymania bieżącej pętli i dostać przepustkę następnym.
C: Może być stosowany do rozpoczęcia nowej transakcji.
D: Może być używany, aby przejść do następnego ekranu.

Odp: B

58. Następujący kod oznacza:

SELECT fld6 fld3 fld2 fld1 Z Wypustu1 NA odpowiednich polach tabeli ITAB
GDZIE fld3 = pfld3.

A: Kolejność pól w ITAB nie ma znaczenia.
B: Napełnić wiersz nagłówka ITAB, ale nie ciała.
C: Tabela ITAB może zawierać tylko pola również w tabeli Wypustu1.
D: Żadne z powyższych.

ANS: C

59. Oświadczenie ABAP poniżej wskazuje, że program powinien przejść do następnego wiersza kodu jeżeli wewnętrzny ITAB tabela:

Czek nie ITAB [] będzie początkowy.

A: Nie zawiera rzędy
B: zawiera co najmniej jeden rząd
C: Posiada nagłówek
D: ma pusty linii nagłówka

Odp: B

60. Co będzie odtwarzany za pomocą następującego kodu?

DATA: Początek ITAB POJAWI 0, fval typu I, koniec ITAB.

ITAB-fval = 1. Dodanie ITAB.
ITAB-fval = 2. APPEND ITAB.

DARMOWE ITAB.
Zapis: / 1 ITAB-fval.

A: 2
B: 0
C: puste
D: 1

Odp: A

61. Aby umożliwić użytkownikowi wprowadzić zakres wartości na ekranie wyboru, należy użyć słowa kluczowego ABAP:

A: dane.
B: zakresach.
C: Parametry.
D: SELECT-options.

Odp: D

62. Jeżeli tabela wewnętrzna jest zadeklarowana bez linii nagłówka, co jeszcze trzeba zadeklarować pracować wierszach stołu?

A: Kolejny wewnętrzny stół z linii nagłówka.
B: miejsce do pracy z taką samą strukturę jak w tabeli wewnętrznej.
C: Wewnętrzny Typ tabeli za pomocą instrukcji typów.
D: parametr.

Odp: B

63. Zakładając, że tabela wewnętrzna zawiera 2000 wpisów, ile wpisów będzie musiał po następujących linii kodu jest wykonywane?

USUŃ ITAB od 1500 do 1700 roku.

A: To jest błąd składni.
B: 1801
C: 1800
D: 1799

Odp: A

64. Aby usunąć wiersze z tabeli bazy danych, należy użyć ____.

A: UPDATE
B: Modyfikowanie
C: USUŃ
D: USUŃ

Odp: D

65. Wszystkie poniższe można przeprowadzić stosując przesuwać kursor z wyjątkiem:

A: Przesuń kursor do konkretnej dziedzinie na liście.
B: Przesuń kursor do konkretnej linii listy.
C: przesunąć kursor do konkretnego przycisku, aktywowanie tej funkcji.
D: przesunąć kursor do określonego rzędu i kolumny na liście.

ANS: C

66. Kiedy jest opcjonalny zdać rzeczywisty parametr do wymaganego parametru formalnego modułu funkcyjnego?

A: Rzeczywisty parametr jest typu C.
B: parametr formalny zawiera wartość domyślną.
C: parametr formalny za \ «referencyjny \» atrybut jest włączony.
D: To nigdy nie jest obowiązkowe.

Odp: B

67. Kodowanie dwa wydarzenia inicjalizacja spowoduje błąd składni.

A: To prawda
B: Fałsz

Odp: B

68. Dodanie COMMIT WORK między SELECT_ENDSELECT jest dobrym sposobem na poprawę wydajności.

A: To prawda
B: Fałsz

Odp: B

69. Aby zapisać informacje na liście linii do użytku po wybraniu linii, należy użyć tego słowa kluczowego.

A: APPEND
B: export
C: ZAPISU
D: hide

Odp: D

70. Aby ominąć automatyczne kontrole wejściowe pole, to ten w PAI.

O: WYJŚCIE polecenie-
B: na wejściu
C: na zamówienie
D: Pozostawić do ekranu 0.

Odp: A

71. kodem źródłowym modułu funkcyjnego, jeżeli oświadczenie MESSAGE_RAISING jest wykonywany, wszystkie z następujących dziedzin systemowych są wypełniane automatycznie z wyjątkiem:

A: SY MSGTY
B: SY MSGNO
C: SY MSGV1
D: SY MSGWA

Odp: D

72. Następujący kod oznacza:

RAPORT ZLISTTST.
START-OF-wybór.
Zapis: text-001.
FORMAT hotspotu.
Zapis: text-002.
FORMAT HOTSPOT OFF.
W wierszu selekcja.
NAPISZ / text-003.

A: Text-002 nie może być wybrany.
B: Wartość text-002 jest przechowywany w specjalnym obszarze pamięci.
C: Text-002 może być kliknięty raz wywołać wyjście tekstu-003.
D: Żadne z powyższych.

ANS: C

73. ____ rodzaj widzenia ABAP Dictionary składa się z jednego lub większej liczby przejrzystych tabel i mogą być dostępne przez program ABAP przy użyciu Open SQL.

A: Baza widok
B: Projekcja widok
C: Pomoc widok
D: widok Entity

Odp: A

74. Betonowy pole jest związana z polem symbolu za pomocą hasła ABAP

A: MOVE
B: ZAPISU
C: przypisywanie
D: wartość

ANS: C

75. Wyjście z następującego kodu będzie:

zgłoś zabaprg.
DANE char_field typu C.

char_field = 'dane ABAP'.

NAPISZ char_field.

A: Dane ABAP
B:
C: Nic nie jest błąd składni
D: Żadne z powyższych

Odp: B

76. Strona stopki są kodowane w przypadku:

A: szczyt-PAGE.
B: END-OF-wybór.
C: New-PAGE.
D end-of-PAGE.

Odp: D

77. Zdarzenie AT SELECTION-wyświetlanego obrazu. wystąpi zanim zostanie wyświetlony ekran wyboru i jest najlepszym wydarzeniem dla przypisywania wartości domyślne do kryteriów wyboru.

A: To prawda
B: Fałsz

Odp: B

78. Oświadczenie TABELE deklaruje obiektu danych.

A: To prawda
B: Fałsz

Odp: A

79. Zakładając Wypustu1-fld7 nie jest kluczową pole, w jaki sposób można zapobiec przeczytaniu wszystkich wierszy tabeli?

SELECT fld1 fld2 fld3 Z Wypustu1 POD (fld4, fld5, fld6)
GDZIE fld7 = pfld7.
Zapis: / 1 fld4, fld5, fld6.
ENDSELECT.

A: Take fld7 z klauzuli WHERE.
B: Tworzenie indeksu w ABAP Dictionary for Wypustu1-fld7.
C: Zastosowanie do tabeli zamiast tylko INTO.
D: Take oświadczenie wypisać z SELECT_ENDSELECT.

Czytaj więcej:   jak w filmie STUDIO WINDOWS LIVE nakładanie obrazów w filmie

rok:

80. Które z poniższych nie jest wymaganym atrybutem przy tworzeniu programu ABAP?

A: Zastosowanie
B: Tytuł
C: Stan
D: Typ

Odp: A

81. Przy tworzeniu przejrzystej tabeli w ABAP Dictionary, który krok automatycznie tworzy tabelę w podstawowej bazie danych?

A: Dodanie ustawień technicznych w tabeli
B: Sprawdzanie składni tabeli
C: oszczędność tabelę
D: Aktywacja tabeli

Odp: D

82. W ramach programu ABAP atrybutów, Typ = 1 oznacza:

A: obejmują program
B: internetowy program
C: basen Module
D: grupy funkcyjnej
E: basen podprogramów

Odp: B

83. Jeżeli ten kod powoduje błąd, rozwiązaniem jest:

SELECT fld1 SUMA (fld1) z Wypustu1 INTO_

A: Usuń spacje z SUM (fld1).
B: Move SUM (fld1) przed fld1.
C: Dodaj GROUP BY f1.
D: Zmiana SUM (DISTINCT f1).

ANS: C

84. Które słowo kluczowe dodaje wierszy do tabeli wewnętrznej podczas gromadzenia wartości liczbowe?

A: WSTAW
B: APPEND
C: zbieranie
D: GRUPA

ANS: C

85. Zakładając ITAB ma wiersz nagłówka, co będzie odtwarzany za pomocą następującego kodu?

CZYTAJ TABELA ITAB INDEX 3 TRANSPORT pole1.
Zapis: / 1 ITAB-pole1, ITAB-pole2.

A: Zawartość trzeciego rzędu w ITAB-Pole1.
B: Zawartość trzeciego rzędu w ITAB-Pole1 i ITAB-Pole2.
C: Zawartość trzeciego rzędu w ITAB-Pole2.
D: Nic.

roku;

86. Następujący kod oznacza:

WYBÓR-SCREEN BEGIN bloku B1.
Parametry: myparam (10) typu C,
Myparam2 (10) typu N,
koniec zbioru ekranem bloku.

A: Narysuj pole wokół myparam i myparam2 na ekranie wyboru.
B: Pozwól myparam i myparam2 być gotowy do wejścia podczas oknie błędów.
C: Nie pokazuj myparam i myparam2 na ekranie wyboru.
D: Wyświetlacz myparam i myparam2 tylko wtedy, gdy oba pola mają wartości domyślne.

Odp: A

87. Które stwierdzenie będą sortować dane z tabeli wewnętrznej z polami owoce, QTY, a ceny tak, że wydaje się następująco?

OWOCE Ilość Cena

Jabłka 12 22,50
Jabłka 9 18,25
pomarańcze 15 17,35
Banany 20 10,20
Banany 15 6,89
banany 5 2,75

A: SORT ITAB malejącym Ilość Cena.
B: SORT ITAB WEDŁUG CENA owoców.
C: według ITAB.
D: SORT ITAB według Ceny malejąco.

Odp: D

88. Które słowo kluczowe dodaje linię w dowolnym miejscu w tabeli wewnętrznej?

A: APPEND
B: Modyfikowanie
C: Dodać
D INSERT

Odp: D

89. Aby przeczytać jeden wiersz tabeli wewnętrznej, należy użyć następujących czynności:

A: LOOP AT ITAB. _ ENDLOOP.
B: CZYTAJ ITAB.
C: SELECT * FROM ITAB SINGLE.
D: CZYTAJ TABELA ITAB.

Odp: D

90. oświadczenie, które otwierają SQL nie należy stosować z baz danych klastra?

A: UPDATE
B: Modyfikowanie
C: USUŃ
D INSERT

rok:

91. Aby to pole na ekranie, który nie jest w ABAP Dictionary, które obejmują program powinien zawierać deklarację danych dla tej dziedzinie?

A: moduł PBO obejmują program
B: górę obejmują program
C: moduł PAI obejmują program
D: Podprogram obejmują program

Odp: B

92. Ten przepływ rachunek logiczny jest używany do wielu dziedzinach otwarty dla wejścia po komunikacie błędu lub ostrzeżenia.

A: group
B Dziedzina GRUPY
C: łańcuch
D: powtarzanie na ekranie

roku; C

93. Biorąc pod uwagę:

PERFORM podprogram KORZYSTANIA var.

Pole var jest znany jako jaki rodzaj parametru?

A: Formal
B: Rzeczywista
C: Statyczny
D: Wartość

Odp: B

Link SAPOVSKIE. KARA - Forum o marketingu internetowego ...


3298

37

Skąd wiesz, że rzeczywiście przeczytać o marketingu internetowego w RuNet jeżeli wykazy witryn tematycznych i Public-stawowych stawu, a nie ocenie czytelników? Postanowiliśmy wypełnić tę lukę. Wzięliśmy artykuł „Top 120 blogów na marketing internetowy”, „Jakie grupy w portalach społecznościowych powinny objęcia”, „20+ marketing Telegram-kanałowy jest o”, dodał zasoby, które czytelnicy je w komentarzach, i pojechaliśmy do naszego ulubionego PlayBuzz usług. Rezultatem było to, co widać poniżej.

Wyniki pierwszego rating

Przez miesiąc głosowania (od 25 lipca do 25 sierpnia) w rankingu postu dostał więcej niż 67.000 widoki. Ta strona jest utrzymywana na pierwszym miejscu w najlepszych materiałów w ilości ruchu od daty publikacji, a liczba abonentów na swoim blogu Newsletter z miesiąca wzrosła o 250%. Pod wieloma względami jest to zasługa wszystkich naszych przyjaciół w micie wydawniczej Setka.io, OWOX BI i Englishdom - pod warunkiem użytecznych nagród zwycięzcom, tak, że głosowanie było jeszcze bardziej interesujące.

W pierwszej dziesiątce w kategorii „stron internetowych i blogów” wygląda następująco:

w pierwszej dziesiątce w kategorii „stron internetowych i blogów»

Wyniki głosowania w „Channels i publicznych”:
Zwycięzcy w nominacji „Kanały i publicznego”

Ale to nie koniec! Zdaniem widzimy, że taka ocena jest konieczna i ważna, więc zdecydowaliśmy się odnowić go w nieskończoność. W tej chwili nie ma nagrody.

Jeśli istnieją podejrzenia co do uczciwości głosów, jesteśmy ocenił Organizatorzy zastrzegają sobie prawo do skontaktowania się z właścicielami zasobu i zostać poproszony o podanie screeny, pokazując uczciwy apel do publiczności głosu.

A teraz - na liście nominowanych.

Strony internetowe i blogi

Kanały i publiczny


zobacz także Ranking najlepszych materiałów na temat marketingu internetowego, opublikowane w 2017 roku,





Wystąpił błąd? Zaznacz go i wciśnij Ctrl + Enter.

Lumira ESSENTIALS SAP - wyniki wyszukiwania w Google, Google Books

Dzielić


Facebook

Świergot

Pinterest



Wybierz swój język

polskiangielski niemiecki hiszpański francuski włoski portugalski turecki arabski ukraiński szwedzki węgierski bułgarski estoński Chiński (uproszczony) wietnamski rumuński tajski słoweński słowacki serbski malajski norweski łotewski litewski koreański japoński indonezyjski hinduski hebrajski fiński grecki holenderski Czech duński chorwacki Chiński (tradycyjny) Filipińska urdu Azeybardzhansky ormiański Białoruski bengalski gruziński kazachski Kataloński mongolski rosyjski Tadzhitsky Tamil'skij telugu Uzbetsky


Dodaj komentarz

Twój e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *